Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

2010. Η χρονιά που άλλαξαν όλα.


Η χρονιά που έβαλα στόχους, ασχέτως που δεν τους πέτυχα όλους.

Στόχος νούμερο 1: Να περάσω στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο, όπως κάθε ελληνόπαιδο. Συγκεκριμένα εγώ ήθελα δημοσιογραφία και μέσα μαζικής ενημέρωσης είτε στο Πάντειο, είτε στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Με βρήκε λοιπόν το 2010 αγκαλιά με τα βιβλία της Θεωρητικής Κατεύθυνσης να πασχίζω να συγκεντρωθώ. Στην αρχή το πράγμα πήγαινε καλά και μπορώ να πω ότι έβλεπα μια θέση να με περιμένει σε μια από τις δυο σχολές. Δυστυχώς, όμως πολλές φορές οι άνθρωποι τείνουν να στρέφονται σε πράγματα που τους αποσυντονίζουν και τους καταστρέφουν λίγο λίγο.  
(Τα ασφυκτικά γεμάτα από σημειώσεις βιβλία μου. Φυσικά και τα έχω ακόμα.)

Έτσι περνάμε και στον Στόχο νούμερο 2: Να ξε-ερωτευτώ το αγόρι της γειτονιάς. Αυτό το πανέμορφο και ψηλό αγόρι που είχε καταφέρει να μου κλέψει την καρδιά. Εγώ φυσικά σαν σαχλοκόριτσο, πίστευα ότι είναι ο έρωτας της ζωής μου. Αυτός φυσικά σαν γνήσιο αρσενικό μου είχε κάνει τα γλυκά μάτια και μετά έκανε στροφή 180 μοίρες για ένα άλλο σαχλοκόριτσο σαν και μένα. Λίγο πιο ψηλό και όμορφο και αυτό. Έτσι, οι μέρες και οι νύχτες μου περνούσαν κλαίγοντας-συνήθως- πάνω από τα βιβλία. Μέχρι που μια μέρα πήρα το αίμα μου πίσω. Αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία που δεν πήρε μέρος καν στο 2010.

(κάπως έτσι ήταν..)

Στόχος νούμερο 3: Να κάνω την τελευταία σχολική χρονιά να μείνει αξέχαστη. Και έτσι έγινε. Παρόλο το τρέξιμο με τα διαβάσματα και τα φροντιστήρια. Παρόλη την καψούρα με το αγόρι της γειτονιάς, κατάφερα και γνώρισα όλους μου τους συμμαθητές (οκ, ντάξει σχεδόν όλους) από την καλή και από την ανάποδη. Κάναμε ένα σχολείο ανάστα ο κύριος, σκαρφιστήκαμε τις πιο ενοχλητικές (αλλά για εμάς τις πιο τέλειες) φάρσες και μεταμορφώσαμε τις βαρετές ώρες του σχολείου, σε ώρες γέλιου και διασκέδασης. Ξέρω σκέφτεσαι πόσο κακομαθημένα παιδιά ήταν αυτά, αλλά μην το αρνηθείς. Και εσύ έτσι έκανες.
                           
(Κολάζ από αγαπημένες φωτογραφίες Τρίτης Λυκείου. Όποιος καταφέρει και με διακρίνει κερδίζει φιλί)

Θα ακολουθήσουν και άλλοι πολλοί στόχοι που έθεσα στον εαυτό μου το 2010. Εάν σου άρεσαν οι πρώτοι τρεις συνέχισε να διαβάζεις όλη την εβδομάδα :-)

6 σχόλια: